2.9.2024. 21:35
0
Zlatni ljiljani protutnjali grupom i plasirali se u polufinale Paraolimpijskih igara
FOTO: Paravolley
Bh. reprezentativci u sjedećoj odbojci plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira za paraolimpijce koji se održava u Parizu.

Zlatni bh. momci su večeras bili sigurni protiv domaćina Francuske koju su savladali s maksimalnih 3:0 u setovima (25:12, 25:13, 25:15) i tako sa sve tri pobjede okončala grupnu fazu takmičenja.

Naša selekcija je večerašnju utakmicu s Francuzima odigrala rutinski i bez većih problema. Setovi su trajali oko 20 minuta, koliko je bilo dovoljno da naš tim ostvari svaki put 25 poena, dok su Francuzi ostajali na prosjeku od 13 poena.

BiH je grupu A okončala na prvom mjestu sa sve tri pobjede, ispred Egipta koji je ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Kazahstan je ostao na jednoj pobjedi, dok je Francuska izgubila sve tri utakmice.

Rival u polufinalu bit će poznat sutra kada će svoj međusobni duel odigrati najbolje dvije ekipe iz grupe B - Iran i Njemačka. Obje ove selekcije imaju po dvije pobjede ostvarene protiv Ukrajine i Brazila pa će pobjednik tog duela trećeg kola igrati protiv Egipta, a poraženi protiv BiH.

Polufinala su na rasporedu u četvrtak s početkom u 12:00 i 14:00 sati.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.