21.7.2024. 18:36
0
Na Kosovu postavljen transparent koji veliča ubicu srbijanskog policajca Fatona Hajrizija
U kosovskom gradu Podujevu nedavno je postavljen transparent sa fotografijom Fatona Hajrizija, što je izazvalo brojne reakcije i kontroverze. Hajrizi, kojeg je srpska policija ubila 19. jula u Loznici, posthumno je prikazan kao heroj, što je potvrdio i amblem Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) na transparentu. Transparent nosi natpis: "Dvije ruke za glavu i glava za otadžbinu", a fotografija istog je objavljena na nekoliko lokalnih Facebook stranica.

Podsjetimo, Faton Hajrizi je ubijen tokom akcije Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije. Prethodno je ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava Ilića kada su zaustavili automobil u kojem se nalazio.

Hajrizi je poznat po svojoj kriminalnoj prošlosti, uključujući spektakularna bjekstva iz zatvora. Dana 6. jula ove godine pobjegao je iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici, što je bilo njegovo deveto bjekstvo iz zatvora. Bio je osuđen na 27 godina zatvora za ubistvo ruskog vojnika KFOR-a kod Drenice prije dvije decenije, a više puta je hapšen zbog raznih krivičnih djela.

Transparent u Podujevu je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama. Dok neki izražavaju podršku Hajriziju, smatrajući ga borcem za slobodu, drugi osuđuju ovakvo glorificiranje osobe s kriminalnom prošlošću. Lokalne vlasti još uvijek nisu dale zvaničnu izjavu povodom postavljanja transparenta.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.