5.8.2024. 17:09
0
Požari u Dalmaciji ne prestaju: Nova dva žarišta na Pagu i Vodicama
Požari u Dalmaciji ne jenjavaju, tek što se jedno žarište stavi pod kontrolu, drugo se aktivira. Tako su se u, 5. augusta, aktivirali požari na dvije različite lokacije.

Nema mira za dalmatinske vatrogasce. Maloprije su izbila dva požara, jedan kod Mandra na otoku Pagu, a drugi u Vodicama.

Dojava u 13:21 sati u Županijski vatrogasno-operativni centar Zadar o požaru na lokaciji Mandre-Kolan na otoku Pagu.

Na terenu su vatrogasci iz Javne vatrogasne jedinice Pag i iz DVD-a Povljana i Kolan, a upućena su i dva kanadera.

Gori i kod Leća u blizini Vodica. Od šibenskih vatrogasaca doznajemo da je situacija ozbiljna, a na teren je izašlo osam vatrogasnih ekipa, dok vatru iz zraka gasi jedan air tractor.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.