10.3.2024. 19:40
0
Hamas iznio zahtjeve za pregovore o primirju
FOTO: AP
Ismail Haniyeh, šef Hamasovog političkog ureda, rekao je da zahtjevi grupe za pregovore o primirju uključuju prekid vatre i povratak ljudi na područja s kojih su protjerani, javlja Al Jazeera.

Rekao je da je Hamas pokazao odgovornost i fleksibilnost u pregovaračkom procesu kojem su posredovali Katar i Egipat.

“Ako se Izrael bude pridržavao primirja i dopusti ljudima da se vrate u područja iz kojih su bili prisiljeni da odu, bit ćemo fleksibilni i po pitanju zarobljenika”, rekao je.

“Izrael je odgovoran što sporazum nije postignut. Mi smo otvoreni za postizanje sporazuma koji će osigurati zahtjeve koje smo iznijeli”, dodao je.

“Bez dogovora, Izrael neće vratiti taoce”, istakao je Haniyeh.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.