2.7.2024. 21:13
0
Jeste li na spisku: Netflix prestaje da radi na određenim televizorima
Netflix će od 24. jula prestati da nudi podršku za svoju aplikaciju na više od 40 modela televizora, koji su proizvedeni 2014. godine.

Ovaj potez se nastavlja na ranije mjere, koje je Netflix primijenio, a uključivale su prestanak podrške za aplikaciju na TV uređajima iz 2011. i 2013. godine. Cilj je da se performanse optimizuju i usmjere ka modernijim uređajima.

Iz kompanije kažu da je pomenuti potez neophodan kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo, kao i zbog fokusiranja na naprednije tehnološke funkcije.

Među TV uređajima, koji su pogođeni ovom odlukom je nekoliko Sony Bravia LCD TV modela.

Netflix više neće raditi na TV uređajima iz sljedećih serija:

    Serija X83

    Serija S9

    Serija W5

    Serija W6

    Serija W7

    Serija W70

    Serija X80

    Serija W85

    Serija W95

    Serija X85

    Serija X9

    Serija X95

Vlasnici ovih televizora mogu da se prebace na neka alternativna rješenja, koja će im omogućiti pristup platformi bez potrebe za kupovinom novog televizora.

Moguće je koristiti eksterne "TV stikove", kao što su Amazon Fire Stick, Google Chromecast ili Roku. Ovi uređaji omogućavaju striming video sadržaja preko HDMI priključka.

Drugo rješenje je direktan prenos sa mobilnog uređaja preko Wi-Fi mreže, pomoću funkcije kao što je "screen mirror", prenosi B92.

(Ajdin B.)

Netflix
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.