11.8.2024. 10:29
0
Okončana procedura zaštite sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda
Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić objavila je na društvenim mrežama vijest da je okončana procedura oko zaštite sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda.

Napomenula je da je proceduru Grad Sarajevo pokrenuo još 2022. godine, a sada je u saradnji sa sarajevskim ćevabdžijama i Agencijom za sigurnost hrane BiH završena.

Posebno se zahvalila kolegama koji su zaslužni za ovaj uspjeh- direktoru Agencije za sigurnost hrane Džemilu Hajriću, koordinatoru projekta Emiru Ðedoviću, i najvažnije, sarajevskim ćevabdžijama koji su prepoznali važnost inicijative.

(Erna H.)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.