1.10.2024. 16:55
5
Bivši načelnik Općine Centar prognozirao rezultate izbora u Sarajevu: "Na Ilidži bi moglo doći do iznenađenje. Mandić najgori načelnik ikad. Benjamina Karić bi mogla pobijediti u Novom Sarajevu"
U nedjelju će se u našoj državi održati Lokalni izbori na kojima će biti birani načelnici i gradonačelnici, te sastavi općinskih i gradskih vijeća/skupština.

Tim povodom, razgovarali smo sa bivšim načelnikom Općine Centar, Nedžadom Ajnadžićem, koji je na toj funkciji bio od 2016. do 2020. godine.

"Ja lično mislim da 'Trojka' nije položila ispit i oni su, reklo bi se, u velikim problemima. Kakvi problemi okupiraju 'Trojku', to oni najbolje znaju, a nije problem ni uočiti običnom građaninu to. Sa druge strane, kada je riječ o strankama koje bi mogle napraviti veći rezultat, Stranka za BiH radi odlične stvari bez obzira šta neko mislio o tome, i mislim da bi trebali biti u usponu i ostvariti dobar rezultat na ovim izborima, a mislim da za njima neće puno zaostajati ni Demokratska fronta", kazao je Ajnadžić.

Potom je za naš portal dao svoje prognoze o potencijalnim pobjednicima u pet sarajevskih općina - Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža.

"U Starom Gradu, po mom ličnom uvjerenju i na temelju onoga što ja pratim, neće doći do promjena, iako ja lično mogu imati drugu želju, ali treba biti racionalan. Čengić će pobijediti", prognozirao je Ajnadžić.

Govoreći o općini u kojoj je bio jedan mandat načelnik, on kaže da samo "priželjkuje odlazak Srđana Mandića".

"Zato što lično mislim a i o tome sam otvoreno argumentirao i svojoj stranci pisao sasvim otvoreno da je to najgori načelnik Općine Centar ikada. To je čovjek koji poprilično prkosi svojim građanima i Općinskom vijeću, a koje je u svakom slučaju starije od općinskog načelnika. Dakle, treba mu vidjeti leđa, a ko god dođe, pobijedit će građani. Kada je riječ o drugim kandidatima, mislim da najveće šanse ima Dennis Gratz, a hoće li on to kao svoju prednost iskoristiti, to je do njega", rekao je Ajnadžić.

Kada je riječ o Općini Novo Sarajevo, misli da će se tu tijesna bitka voditi između Muamera Bandića (SBiH - SDA - DF) i Benjamine Karić (SDP - Naša stranka - NiP). ali, kako je rekao, po onome što trenutno čuje i vidi, kaže da bi ipak mogla pobjedu odnijeti aktuelna gradonačelnica. 

"Kada je riječ o Novom Gradu, Semir Efendić je moj favorit, a lično mislim, da ako građani budu pravilno 'mjerili' da će nagraditi njegov rad", govori nam Ajnadžić.

Za kraj, prognozirao je rezultate i na Ilidži, gdje će se borba voditi između dva kandidata Nermina Muzura (NiP - Naša stranka - SDP), te Samira Lokvančića (SDA - DF - SBiH).

"Nermin Muzur jeste radio, ali je naravno i pravio greške. Što se mene lično tiče, moglo bi po mojoj procjeni doći do iznenađenja, ali u ovom momentu, prednost ima Muzur", zaključuje Ajnadžić.

Novinar: Ajdin Balićevac 

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.