23.5.2024. 14:52
0
Bećirović i Lagumdžija uoči sjednice: "Savjest nam je mirna. Neka pobijedi istina!"
FOTO: facebook
Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasili su se na društvenim mrežama uoči sve bližeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

"Ušli smo u poslednje minute utakmice. Vjerujem u bolji i pravedniji svijet. Ujedinjeni u različitostima", objavio je Lagumdžija na X-u.

Dodao je kako neće stati u borbi protiv negatora genocida koji priželjkuju nekažnjeno ponavljanje mračnih poglavlja istorije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović naveo je kako su učinili sve što su mogli i znali.



"Savjest nam je mirna. Neka pobijedi istina!", poručio je Bećirović.

Inače, glasanje u Generalnoj skupštini počinje danas u 16 sati, a ukoliko rezolucija o Srebrenici bude usvojena 11. juli će se proglasiti Međunarodnim danom sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u julu 1995. godine.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.