6.7.2024. 17:21
0
Ljubiša Ćosić će ponovo biti kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
Za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo reizabran je Ljubiša Ćosić koji je i kandidat za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima, saopćeno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Na sinoćnoj konstitutivnoj sjednici Gradskog odbora SNSD Istočno Sarajevo u novom sazivu verifikovani su članovi Gradskog odbora u ime šest općinskih odbora, a izabrano je i Predsjedništvo čiji članovi su Strahinja Bašević, Mladen Maletić, Branko Koroman, Boško Jugović, Damjan Škipina, Boško Tomić, Jovan Katić, Ljubiša Ćosić, Miroslav Vujičić, Miroslav Bjelica i Dragomir Gagović.

Za potpredsjednike Gradskog odbora SNSD-a izabrani su Boško Tomić i Strahinja Bašević, prenosi Klix.

"Imajući u vidu njegov više nego kvalitetan dosadašnji, dugogodišnji rad, kako u SNSD, tako i lokalnoj zajednici, Gradski odbor je za gradonačelnika Istočnog Sarajeva ponovo, jednoglasno, kandidovao Ćosića, koji se na toj poziciji nalazi od februara 2021. godine", ističe se u saopćenju.

Stav Gradskog odbora SNSD-a je da je Ćosić tokom prethodna dva mandata na poziciji načelnika općine Istočno Novo Sarajevo, a zatim i u aktuelnom mandatu na mjestu gradonačelnika Istočnog Sarajeva, na najbolji način pokazao kako se rukovodi lokalnom zajednicom u interesu svih njenih stanovnika.

Zbog toga, Gradski odbor je siguran da će građani Istočnog Sarajeva svoje povjerenje na predstojećim izborima ponovo dati Ćosiću i tako omogućiti kontinuitet razvoja, kako grada Istočno Sarajevo, tako i svih njegovih općina.

Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo na sastanku je razmatrao i aktuelnu političku situaciju u kontekstu predstojećih lokalnih izbora u Republici Srpskoj i BiH, navodi se u saopćenju.

Inače, Ćosić je, uz Dodika, poznat kao jedan od najvećih negatora genocida u Srebrenici i veliki "poštovatelj" lika i djela presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Poznat je i po tome što je u nekoliko navrata reparirao spomen ploču osuđenom ratnom zločincu Mladiću na Vracama, kao i o postavljanju ploče o "157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo" na ulazu u Istočno Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.