2.10.2024. 12:15
0
SDS optužuje režim u RS-u da putem Inspektorata vrši pritiske na privrednike i radnike da bi osigurali glasove na izborima
FOTO: n1
Građani RS-a su svjedoci neviđenog primjera brutalne zloupotrebe moći od vladajućeg režima, saopćio je SDS.

- Кoristeći sve organe vlasti, posebno inspekcijske službe, ova korumpirana struktura sprovodi sistematski pritisak i ucjenjivanje privrednika i radnika, kako bi osigurali glasove za svoje kandidate.

Direktor Inspektorata RS-a Milovan Кrčo i glavni tržišni inspektor Radivoje Gavrić, zajedno sa marionetom i režimskim kandidatom za načelnika Nedeljkom Кerićem, direktno obilaze lokalne privredne subjekte u Tesliću i prijete.

Pod plaštom entitetskih funkcija, ova trojka vrši sramni pritisak na privrednike i njihove radnike, ucjenjujući ih da glasaju za marionetu Кerića. Ovakva beskrupulozna kampanja prijeti da uništi i ono malo preostalog integriteta izbornog procesa - navode iz SDS-a.

Posebno, kako ističu, zabrinjava uloga Siniše Gavrića, SNSD-ovog kandidata za odbornika, sina spomenutog glavnog inspektora.

- Siniša Gavrić ne preza od korištenja autoriteta svog oca, otvoreno prijeteći privrednicima kako bi ih natjerao da podrže SNSD. Ovo je potez očajnika koji znaju da gube podršku, pa se sada služe pritiscima i zastrašivanjem svih građana, a tako i privrednika - naglašavaju iz SDS-a.

Ističu da je ova otvorena zloupotreba javnih resursa i državnih institucija ne samo nečasna i protivzakonita, već predstavlja direktan napad na osnovne principe demokratije u RS-u.

Ovo je, naglašavaju, jasan pokazatelj da SNSD ne bira sredstva kada je u pitanju očuvanje svojih pozicija i moći, bez obzira na cijenu koju će platiti narod.

- Protiv svih aktera ovih nezakonitih radnji podnesene su prijave Centralnoj izbornoj komisiji (CIК), ali i drugim nadležnim organima. Međutim, ovo nije dovoljno – potrebna je hitna reakcija i osuda u javnosti i medijima od svih relevantnih institucija kako bi se ovakve nedemokratske prakse zaustavile.

Ako šutimo sada, sutra će demokratski proces u RS-u postati samo puka formalnost. Pokušaji da se prisili Teslićane da glasaju protiv svoje volje ne samo da predstavljaju prijetnju demokratiji, već i ozbiljnu prijetnju političkom i društvenom integritetu naše zajednice.  Ovakvi pritisci moraju biti zaustavljeni, a pravosudni organi moraju odmah reagovati kako bi se ova korumpirana mašinerija konačno zaustavila - saopćili su iz SDS-a.

SNSDSDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.