2.10.2024. 14:02
1
Detalji o upućenim prijetnjama Oružanim snagama BiH: Prijeteći e-mail stigao s IP adrese iz Bugarske
Zbog prijetećih dojava sigurnosnim i vojnim objektima u Bosni i Hercegovini, Oružane snage BiH su podigle stepen sigurnosti, prenijeli su pojedini mediji.

Dojave su stigle jučer oko 15 sati, nakon čega je SIPA uputila dopis policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada.

Pregledi kasarni i objekata vojne industrije su u toku, te se pokušava otkriti da li postoji realna opasnost, a SIPA, također, intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

Prijeteći e-mail stigao s IP adrese iz Bugarske, prenose mediji.

U mailu se tvrdi da "ima informacija da će se počiniti teroristički napadi na vojne objekte i objekte namjenske industrije".

SIPA provjerava preko provajdera domenu, kako bi se utvrdilo ko iza poruke stoji. Zbog svega su obaviještene Oružane snage, kako bi iz predostrožnosti, podigle stepen sigurnosti na viši nivo.

OS BIH
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.