2.10.2024. 14:46
2
Reakcija SDA: "Zvaničan stav Evropske komisije brutalno demantirao sve neistine i spinove Trojke"
Zvaničan stav Evropske komisije o odbijanju Programa reformi i argumentacija koja je tom prilikom iznesena, na najbolji način demantira neistine i spinove koje je Trojka plasirala u javnost, optužujući SDA za blokadu, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

- Argumenti Evropske komisije kojim je odbila Program reformi poslanog od predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine skoro su identični stavovima premijera kantona iz SDA. Podsjećamo da su premijeri iz SDA dali uvjetnu saglasnost na Program, tražeći da u dokument bude uključena i obaveza popunjavanja Ustavnog suda BiH i provedbe njegovih presuda, uklanjanja entitetskog veta iz odlučivanja u Konkurencijskom vijeću i Vijeću za državnu pomoć, što je i stav Evropske komisije, uz dodatno upozorenje da nedostaje i usklađivanje viznog programa BiH sa EU - naveli su iz SDA i dodali:

- Predstavnici Trojke, među kojima su najglasniji bili Konaković, Forto, Kojović i Ćudić s pratećim medijskim megafonima, proteklih sedmica su svjesno obmanjivali građane tvrdnjama da je "zbog SDA ugroženo dvije milijarde KM iz EU". Istina je da je upravo Trojka bila spremna da ispuni sve zahtjeve Dodika i Čovića i proda interese države Bosne i Hercegovine. U tome ih je, uz premijere iz SDA, u konačnici spriječila Evropska komisija.

(Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.