2.10.2024. 15:26
0
Iranski predsjednik upozorio: "Ako cionisti ne zaustave zločine, čeka ih žešća reakcija"
FOTO: AP
Iranski predsjednik Masud Pezeškian je poručio da Izrael mora zaustaviti svoje zločine ili ga čeka žestoka reakcija.

Pezeškian je govorio dan nakon što je Iran ispalio gotovo dvije stotine raketa na Izrael te nakon što je ta zemlja otišla korak dalje u svom sukobu s Hezbollahom poslavši kopnenu vojsku preko granice s Libanom. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio je osvetu za iranski napad.

"Ako cionistički režim ne zaustavi svoje zločine, suočit će se sa žešćim reakcijama", rekao je Pezeškian uoči ranije zakazanog putovanja u Katar, prenose državni mediji.

Tamo će učestvovati i na sastanku na vrhu Dijaloga o azijskoj saradnji.

"Drugi cilj je raspraviti kako azijske zemlje mogu spriječiti izraelske zločine u regiji te spriječiti da neprijatelji pokrenu haos na Bliskom istoku", kazao je.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.