22.10.2024. 9:34
0
Oglasilo se Ministarstvo odbrane Tajvana o kineskim vojnim vježbama: Brojni avioni i brodovi kao provokacija
Oglasilo se Ministarstvo odbrane Tajvana nakon što je kineska vojska saopćila da pokreće novu vojnu vježbu. Oni su iznijeli detalje o aktivnostima kineske vojske u protekla 24 sata.

Prema posljednjim informacijama, tajvanske službe su do 6 sati ujutro otkrili 17 aviona i devet brodova kineske vojske koji obavljaju niz aktivnosti oko ostrva.

Brojni avioni, tačnije njih 11, kako ističu, prešli su tzv. srednju liniju i ušli u sjeverni, centralni i jugozapadni dio Tajvana, što je ministarstvo ocijenilo kao provokaciju.

- Pratili smo situaciju i u skladu s tim smo reagovali - naveli su iz Ministarstva odbrane Tajvana.

Prema informacijama iz ministarstva, kao kontramjeru iz Tajvana su u cilju odvraćanja angažovali obalne raketne sisteme, borbenu zračnu patrolu te brodove.

Nove vojne manevre Kine komentirao je i tajvanski premijer Cho Jung-tai koji je rekao kako je vojska spremna za sve vrste situacija i da neće dozvoliti da se dogodi bilo kakav incident.

- Naša je dužnost da čuvamo suverenitet Tajvana i sigurnost našeg naroda - poručio je premijer.

(Erna H.) 

KINATAJVAN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.