21.10.2024. 18:34
0
Odbjegli Zoran Galić ne prima plaću od jula
Zoran Galić, osumnjičen da je dobio automobil kao mito od švercera cigaretama dok je bio na čelu Granične policije, u SIPA-i ne prima plaću još od jula mjeseca. Iz ove Agencije, gdje je imenovan na poziciju zamjenika direktora, nakon prestanka mandata u GP, kažu da nije opravdao svoje odsustvo.

"Zoran Galić je kao imenovano lice na poziciji zamjenika direktora u Državnoj agenciiji za istrage i zaštitu ostvarivao prava iz radnog odnosa do 8.7.2024 godine. Obzirom da imenovani nije opravdao svoje odsustvo od navedenog datuma, isti ne ostvaruje prava iz radnog odnosa", naveli su iz SIPA-e u odgovoru za portal Capital.ba. 

Galićeva advokatica Ivana Grizelj Ćorluka poručivala je ranije da on nije u bjekstvu već da se nalazi na liječenju u Hrvatskoj. Ona danas odbacuje navode da nije opravdao odsustvo. Ranije su bh. medini donosili informacije da se Galić žalio jer su mu obustavljene naknade za odvojen život i smještaj.

"Nije tačno da nije opravdao. Dostavila sam sveobuhvatnu medicinsku dokumentaciju, nalazi se na liječenju u Hrvatskoj. Tu dokumentaciju sam dostavila i SIPA-i i Tužilaštvu", ponovila je advokat Ivana Grizelj Ćorluka.

Ćorluka dodaje da još uvijek nisu dobili nikakvu odluku o razrješenju Galića, ali da čekaju i odgovor na zahtjev za razrješenje koji je Galić, preko nje, kao advokata podnio.

"On je podnio zahtjev za razrješenje, mi čekamo odluku", kazala je sagovornica ovog banjalučkog portala.

Za Galićem je u augustu raspisana centralna i međunarodna potjernica

Galić je obuhvaćen istragom u akciji kodnog naziva "Kings", a uz pomoć podataka iz Sky prepiski. Sumnjiči se da je kao prvi čovjek GP švercerima omougćavao da budu obavješteni o kontrolama i rasporedu policajaca na granici, a da je za uzvrat dobijao poklone. Osim njega iz GP je osumnjičen i šef trebinjske jedinice GP Blagoje Milović koji se sumnjiči da je dojavljivao lokacije patrola. Milović se zajedno sa Sinišom Crnogorcem i Ivicom Bagom nalazi u pritvoru. Peti osumnjičeni Boris Ivelja je, takođe, u bjekstvu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prošloj sjednici zadužio je Ministarstvo sigurnosti da  u saradnji sa Ministarstvom pravde i Uredom za zakonodavstvo dostavi prijedlog o Galićevom razrješenju do prve naredne sjednice. Sjednica Vijeća ministara zakazana je za srijedu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.