6.6.2024. 10:58
0
Akcija "Nitro": SIPA u Mostaru pronašla mitraljez, automatske puške, "zolju", ručne bombe, 5.500 eura...
FOTO: SIPA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije "Nitro" na području Mostara realizovali usmenu naredbu Općinskog suda u Mostaru, kojom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice, koje je kriminalistički obrađeno i ispitano u svojstvu osumnjičenog.  O daljem statusu lica lišenog slobode će odlučivati Kantonalno tužilaštvo Mostar.

- Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač “zolja” sa odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četri okvira za automatsku pušku, dva  trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automastku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5. 500,00 Eura.

Operativna akcija "Nitro" realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona, a  zbog postojanja osnova sumnje da je lice lišeno slobode počinilo krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju SIPA-. 

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.