5.8.2024. 14:38
0
FUP hapsio službenike mostarskog zatvora: "Pala" trojica. Pronađeno oružje i droga
Policijski službenici Federalne uprave policije su proveli operativno-taktičku akciju 'Kavez 2' pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a vezano za dokumentovanje krivičnih djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba, kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vatreno oružje, telefonski aparati i kartice, kao drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

"Provodeći navedene aktivnosti slobode su lišene tri lica inicijala G.B. (1980), D.T. (1997) i C.E. (1995) svi službenici Kazneno popravnog zavoda poluotvorenoga tipa Mostar. Navedena lica se sumnjiče da su u prethodnom periodu zloupotrebaljavajući svoj službeni položaj u prostorije KPZ Mostar, određenim licima unosili različite predmete, te stavljali u promet opojnu drogu", navodi se u saopćenju.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će biti predata nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.