1.10.2024. 22:49
0
Liga prvaka: Zvezda "razbijena" na Meazzi. "Milioneri" sedam golova dali Celticu. Barcelona i City uvjerljivi
Odigrani su i preostali susreti večerašnjeg programa drugog kola ligaške faze Lige prvaka.

Barcelona je bila sigurna protiv Young Boysa 5:0 (Lewandowski 2x, Raphinha, Martinez, Camara ag.,), dok je Manchester City bez problema se obračunao sa Slovanom iz Bratislave. Bilo je 4:0, a strijelci za popularne Građane bili su Gundogan, Foden, Haaland i McAtee.

Borussija Dortmund je nakon prvog dijela vodila 5:1 protiv Celtica, a u nastavku su dodatno pojačali i slavili sa čak 7:1. Adeyemi je upisao hat trick, dva Guirassy, a po jedan pogodak dodali su Can i Nmecha.

Arsenal je bio siguran protiv PSG-a (2:0) golovima Havertza i Sake, dok je Inter savladao Crvenu zvezdu sa čak 4:0.

Rade Krunić se nije proslavio, te je bio indirektni krivac za drugi gol. Calhanoglu, Arnautović, Martinez i Taremi bili su strijelci za Inter. 

PSV je ugostio Sporting, dugo je vodio 1:0 pogotkom Schotuena, ali bod gostima donosi u završnici Braganca (1:1). Bayer Leverkusen je savladao Milan 1:0 pogotkom Boniface.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.