9.10.2024. 19:29
0
FK Sarajevo tražio očitovanje Ministarstva kulture i sporta KS zbog postupka FSKS, evo šta je odlučeno
Polovinom decembra, bit će održani izbori u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo, a već dugo ova tema izaziva ozbiljne kontroverze.

Posljednju je izazvao potez Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, koji je od klubova tražio da dostave imena kandidata, ali je jedan od preduslova bio da imaju najmanje godinu iskustva na pozicijama u organima i tijelima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Nogometnog saveza Federacije BiH ili Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo. Ovim postupkom bi se praktično pristup organima Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo zaključao za sve one koji dosad nisu bili na takvim pozicijama, što nema nikakve zdrave logike.

Kako piše Faktor, FK Sarajevo odmah je reagovao na ovakav zahtjev FSKS, te se obratio Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, koje je reagovalo i istaklo da pravno uporište za uslove konkursa koje je izdao FSKS ne postoji.

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.