9.10.2024. 20:33
0
Bosna Visit Sarajevo ostvarila prvu pobjedu u ABA 2 ligi protiv Sutjeske
Košarkaši Bosne Visit Sarajevo ostvarili su večeras važnu pobjedu u Skenderiji, savladavši ekipu Sutjeske iz Nikšića rezultatom 78:74 u okviru 2. kola ABA 2 lige.

Ovim trijumfom, studenti su napokon upisali svoju prvu ovosezonsku pobjedu, nakon što su u prvom kolu doživjeli poraz od novosadske Vojvodine.

Sutjeska je bolje otvorila utakmicu i vodila u prvih šest minuta, ali Bosna se ubrzo konsolidovala. Na krilima Dimitriusa Underwooda, bh. tim je prešao u vodstvo i stigao do prednosti od +8 (26:18).

U drugoj četvrtini, studenti su nastavili s dobrom igrom, a Asim Gutić je otvorio četvrtinu trojkom, dok je Kongoanac Lutete svojim poenima podigao prednost na dvocifrenu razliku od 32:21. Ekipa trenera Zorana Kašćelana kontrolisala je igru do poluvremena, odlazeći na odmor s solidnom prednošću od 45:33.

Međutim, početak drugog poluvremena donio je krizu za Bosnu, koja više od tri minute nije mogla postići koš. Trener Kašćelan je iskoristio time-out kako bi motivisao svoje igrače, a krizu je prekinuo trojkom Jarroda Westa. Iako je Bosna zadržala prednost, Sutjeska je smanjila razliku na samo četiri poena (55:51) do kraja treće četvrtine.

U završnici meča, Bosna je ponovno povisila prednost na sedam poena (65:55) zahvaljujući poenima Petra Kovačevića s linije slobodnih bacanja. Međutim, Sutjeska nije odustajala, smanjivši razliku na 65:60 preko Stefana Mitrovića. Lutete je ubrzo uzvratio trojkom, postavljajući rezultat na 70:62, ali slaba odbrana Bosne omogućila je Sutjesci da ostane u igri.

Drama se nastavila u završnici, a ključni trenutak desio se kada je Adin Vrabac pogodio važan koš, donoseći Bosni vodstvo od 75:71. Sutjeska je uzvratila trojkom Webstera (75:74), no Lutete je ponovo bio na visini zadatka, pogodivši trojku sa osam metara koja je odlučila ishod utakmice. Konačni rezultat bio je 78:74 za Bosnu.

Naredni izazov za Studente dolazi 23. oktobra, kada će gostovati ekipi Rabotničkog u Skoplju u okviru 3. kola aktuelne sezone ABA 2 lige.

Rezultat: Bosna Visit Sarajevo - Sutjeska 78:74 (26:18, 19:15, 16:19, 17:22).

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.