20.10.2024. 21:34
0
Premijer liga BiH: Borac u derbiju savladao Željezničar
Fudbaleri Borca savladali su Željezničar sa 1:0 u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su slavili golom Zorana Kvržića, koji je u 36. minuti iskoristio kiks zadnje linije Plavih koja je "spavala" poslije ubacivanja Herrere, a bivši Zmaj sve je to ispratio na drugoj stativi i loptu pospremio u mrežu.

Domaći su bolje otvorili derbi. Prvi je zaprijetio Vranješ koji je pogodio vanjski dio mreže. Ukdarac Nikolova završio je iznad gola, a Muftić je zaustavio pokušaj Ogrineca.

Željo je prvi put zaprijetio u 35. minuti. Ubacio je Galić sa desne strane, ali niko to nije ispratio.

I onda je kapitulirao Željin čuvar mreže. Zaista, teško je objasniti kako su Plavi loše branili prekid, a Kvržić je pobjegao Radovcu.

U finišu prvog dijela Cvetanoski je "promiješao" odbranu Borca, ali je šutirao pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremena Muftić je zaustavio pokušaj Ogrineca, a na drugoj strani Manojlović brani pokušaj Cvetanoskog. Na kraju je pomoćni sudija podigao zastavicu i označio ofsajd, iako je situacija diskutabilna i sigurno bi se gledao VAR da je lopta završila u mreži Borca.

U 65. minuti Al-Jaber je uposlio Hiroša koji loše šutira iz prve. Borac je u drugom dijelu prepustio loptu gostima, koji su imali prividnu inicijativu, ali bez većih prilika da stignu do izjednačenja i izbjegnu poraz.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.