22.10.2024. 11:01
4
Musemić naglas kazao ono što je ostale strah reći: Evo kakva ga kazna očekuje?
FOTO: n1
Husref Musemić, iskusni strateg zaposlen u Igmanu, potpuno je izgubio živce nakon utakmice sa Zrinjskim Pod Bijelim brijegom.
Trofejni trener nije kraj meča dočekao na klupi, s obzirom na to da je isključen zbog žutih kartona u 22. i 27. minuti.

Prethodno je dva žuta kartona u timu Igmana zaradio iskusni Almir Bekić.

U tim momentima Igman je imao gol prednosti, Zrinjski je do odlaska na odmor uspio preokrenuti i na kraju je slavio 7:1.

- Je*em te u usta, klošaru jedan, jesi li čuo? Naći ću te ja u Sarajevu - urlao je Musemić Pod Bijelim brijegom na kontrolora suđenja i nekadašnjeg premijerligaškog arbitra Admira Šehovića.

Musemić nije bio jedini koji je uputio psovke prema Šehoviću, njemu su se pridružili i ostali pojedinci iz Igmanovog tabora.

Dotakao se Musemić i predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića.

- Je*o ti Vico mater u usta, pi*ko sarajevska - nastavio je Musemić okružen policajcima.
Trener Igmana mogao bi se suočiti s disciplinskim sankcijama. Član 47 Disciplinskog pravilnika FSBiH (nesportsko ponašanje) govori o ovakvim situacijama.

- Ko se nesportski ponaša prema igraču svog ili protivničkog tima, službenom licu utakmice, sportskom radniku i gledaocima u toku igre, poslije igre na terenu za igru, ili van njega bit će kažnjen:

- Sportski radnik, zabranom vršenja funkcije do tri mjeseca i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM - piše u Disciplinskom pravilniku.

Ako se prekršaj okvalifikuje kao teži prekršaj, ili se ponov, sportskom radniku prijeti zabrana vršenja funkcije do dvije godine i novčana kazna od 2.000 KM do 5.000 KM.

- Pod nesportskim ponašanjem podrazumijeva se: psovanje, pljuvanje, nepristojni gestovi, prigovaranje i prkošenje odlukama službenih lica utakmice, kao i izazivanje igrača svoga i protivničkog tima, sportskih radnika i gledalaca riječima, pokretima i gestovima, guranje, naguravanje, povlačenje za dres, kao i sve radnje koje mogu štetiti ugledu nogometa/fudbala - navedeno je u članu 47 Disciplinskog pravilnika FSBiH, piše Faktor.

Iako nije poznato šta je prethodilo Musemićevom izljevu bijesa u Mostaru i zbog čega se on obrušio na kontrolora suđenja Šehovića, od ranije je jasno da iskusni trener nije zadovoljan sudijama i suđenjem na premijerligaškim travnjacima.
4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.