21.10.2024. 19:08
1
Rasim Ljajić zvanično postao prvi čovjek FK Partizan
Dok se igrao meč Super lige Srbije između Novog Pazara i Partizana (3:4), beogradski klub je dobio novog predsjednika.

To je Rasim Ljajić koji je danas zvanično izabran za predsjednika.

Ljajić je uspio nagovoriti da dio kluba bude i legendarni Predrag Mijatović, a tu su i Danko Lazović, Boban Stanojević...

- Ovdje nismo došli da budemo popularni, već i uspješni. Prečica nema ovdje, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova.

Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona eura. Broj zaposlenih smanjiti na 20 posto. Naše prvo prolazno vrijeme će biti za nekoliko mjeseci, gdje ćemo izaći sa mjerama, a za šest mjeseci će biti drugo i konačno prolazno vrijeme sa novim rukovodstvom.

Moramo uraditi i reformu Omladinske škole, po toj školi je Partizan bio poznat u cijelom svijetu. Želim da sarađujemo na otvoren način, da ljudi iz sporta budu više u fokusu nego mi iz Uprave - rekao je Ljajić.

Najavio je da se nada masovnom povratku navijača na tribine, te da bi to bio novi korak, a koji je svakako potreban.

Naveo je da je već pričao sa trenerom Savom Miloševićem i da je svjestan da mnogi fudbaleri koji su sada dio kluba ne mogu ostati.

- Savo je rekao da postoji sedam igrača koji ne bi mogli da igraju u Super ligi, a ne u Partizanu. Ipak, kaže da ima talenata, te se moramo dočepati prelaznog roka. Nemamo drugi izbor - dodao je Ljajić.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.