21.10.2024. 19:52
0
Premijer liga BiH: Igman poveo, dobio crveni karton, pa primio sedam golova od Zrinjskog
Zrinjski je upisao novu pobjedu pred svojim navijačima, ovaj put u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Igmana sa čak 7:1.

Bila je to uvjerljiva pobjeda iako su gosti prvi poveli pogotkom Mirsada Ramića. Zrinjski je zatim pritiskao, a gosti ostali bez Almira Bekića kojem je sudija Pejić pokazao put u svlačionicu nakon jednog duela.

Protestovao je i trener gostiju Husref Musemića, pa je i on isključen. Iz navedenog fula Zrinjski preko Frana Topića izjednačuje.

Mogao je Igman ponovo iznenaditi nakon toga, ali udarac Ramića zaustavila je prečka.

U nastavku Igman kreće žestoko i dolazi do nove pobjede. Najprije u 51. minuti pogađa Ćavar, a dvije minute kasnije i Kiš.

Sve je već tada bilo riješeno, jasno je bilo da se gosti ne mogu vratiti u meč, a u 71. minuti Nardin Mulahusejnović pogađa za 4:1.

Domaći nisu stali, pa Mario Ćuže u 79. minuti pogađa za 5:1. Tri minute kasnije 6:1. Pogodio je Matija Malekinušić.

Pred sami kraj Ćeman brani jedan udarac, ali Kiš je na mjestu i to je 7:1.
Zrinjski je lider na tabeli i ima 25 bodova, dok je Igman na osmom mjestu sa 13 bodova.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.