6.7.2024. 13:27
0
Nutella plasira vegansku verziju, za početak će se prodavati samo u Italiji
FOTO: ilustracija
Krajem 2023. godine izašla je vijest da će Nutella, najprodavanija krema od lješnjaka na svijetu, na tržište stići u veganskoj verziji, a sada je konačno, na veliku radost vegana i onih koji su intolerantni na laktozu, poznato malo više detalja.

Naime, Nutella Plant based sadržavat će samo sastojke 100 posto biljnog porijekla, a pisalo se da će na tržište izaći 2024., u godini u kojoj će proslaviti 60 godina. Sada je i potvrđeno da bi na police prvih marketa trebala stići već ove jeseni.

Ferrero je potvrdio da će se veganska verzija popularnog namaza Nutella već ove jeseni naći u prodaji u supermarketima u Italiji, a dobra vijest je da se veganska Nutella neće ni po čemu razlikovati od prave Nutelle - osim po natpisu "plant based" - a okus će ostati isti.

Recept je i dalje strogo čuvana tajna, a Ferrero je još u decembru prošle godine talijanskom uredu za patente (UIBM) ministarstva poslovanja i proizvodnje prijavio zaštitni znak "Nutella Plant based".

nutella
0
LIFESTYLE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.