12.7.2024. 8:16
0
Da li je prepoznajete - I dan danas je jedna od najljepših žena: "U BiH bi svi da budu direktori, a kad odu u Njemačku, ništa im nije problem raditi"
Već su 23 godine prošle kako je Ana Mirjana Račanović bila Miss Bosne i Hercegovine.

Neki će reći, kao da je jučer bilo, ne jer je možda vrijeme brzo prošlo, već zbog izgleda Račanovićke, za koju, kao da je vrijeme stalo. 

Ana Mirjana Račanović-Jevtić za „Avaz": Nekad nisam razumjela zavist
ANA MIRJANA RAČANOVIĆ 2001. GODINE

"Najljepša Miss BiH" svih vremena - tako joj mediji često tepaju, a nije da je daleko od istine.

Ana i dan danas sija, a dokaz je i njena posljednja objava na svom Instagram profilu, gdje nije previše aktivna, ali zna sporadično objaviti fotografije.


U objavi je pozirala u kratkoj bijeloj haljinici i štiklama, a tom objavom je oduševila pratitelje.

"Opet bi mogla biti miss, samo bi sada pobijedila"; "Najljepša naša Ana"; "Ljepoto, jednom miss, zauvijek miss"; "Kraljica", neki su od komentara koji su se nizali ispod objave.

Osim što se okitila titulom najljepše, Ana je bila glasnogovornica za Bosnu i Hercegovinu na pjesmi Eurovizije 2005. godine, a radila je i kao televizijska voditeljica.


Iz javnog života se povukla davno, a već duži niz godina živi u Njemačkoj sa suprugom Alenom i troje dječice. 

ANA MIRJANA RAČANOVIĆ – JEVTIĆ - Živim u Njemačkoj, ali s bh. pasošem -  CURE.ba

Kako je tokom intervjua za bh. medije govorila, Alena je upoznala kada je imala 18 godina, te je istakla da je uz njega sazrijevala i da joj je i dan danas najveća podrška. 

Govoreći o tome zašto je karijeru ostavila po strani, kaže da je tako željela.

"Vezana sam mnogo za djecu. Ne mogu biti na dvije strane. Posao kojim sam se bavila zahtijevao je stalna putovanja, odvojenost od porodice, a to, stvarno, nisam mogla. Ne mogu razmišljati jesu li djeca dobro, imaju li temperaturu, ko je sada s njima, ko se o njima brine… Volim se posvetiti porodici, tako mi najviše odgovara", kazala je Ana jedne prilike.

Miss BiH za 2001 godinu je Ana-Mirjana Račanović – MISS BiH za MISS Svijeta

Rekla je kako se najbolje nije ni snašla u svijetu mode, ljepote, izbora, jer takva nije po prirodi.

"Divim se ženama koje imaju i karijeru i majke su, koje sve izbalansiraju… Ja to ne mogu postići, ili ću biti najbolja mama ili najbolja u poslu kojim se bavim. Na dvije strane ne mogu. Meni je prije svega moral uvijek bio na prvom mjestu, zatim porodica, zato se nisam ni snašla te sam odlučila ići drugim putem, po meni, boljim. Danas to nije u trendu, u fokusu su slobodnije djevojke, starlete… Sve to se nudi našoj djeci, omladini…", rekla je Ana.


O dešavanjima u Bosni i Hercegovini, kaže da ih prati, ali ne pretjerano.

"Voljela bih da mogu bilo šta da uradim, da utječem svojim riječima na narod, jer smatram da smo svi isti, bez obzira na to kako se zovemo i u kojem dijelu zemlje živimo. Trebamo se svi zajedno boriti za bolje sutra. Svijet ostaje na mladima te se nadam da će omladina barem nešto promijeniti u našoj zemlji. Ono što mi se nikako ne sviđa je činjenica da napraviš glupost i odmah si poznata ličnost, znaš da pjevaš i šta sve ne. Ne znam šta bih rekla na to", govorila je Ana.

U svim intervjuima je govorila da redovno posjećuje svoju Bosnu i Hercegovinu, te da ona i suprug nisu uzeli njemački pasoš, jer ostavljaju mogućnost za povratak u BiH. Ipak, kako kaže, neke stvari joj smetaju kod naših ljudi.

"Mi dođemo u BiH za vrijeme odmora i kada sve to vidiš na licu mjesta imaš neku skroz drugačiju sliku, situaciju…Sjedi se po kafićima, voze se skupi automobili, a ljudi non-stop kukaju da nisu zadovoljni. Mislim da je najveći problem u nama jer, ako je toliko strašno, loše, onda mijenjaj nešto! Nemoj uvijek sve isto birati. Pobuni se, digni se….Ko od koga zavisi danas? Možeš da kažeš šta hoćeš. I ono što mi je najinteresantnije, kada dođu recimo u Njemačku ljudima iz BiH nije problem ništa raditi, bilo gdje u zapadnim zemljama, ništa nije sramota, ali u svojoj zemlji je sramota uzeti lopatu. Svi hoće da budu neki direktori. To mi nije jasno, niko neće da radi fizičke poslove, da digne ekonomiju, poljoprivredu…A u Njemačkoj mogu raditi sve. Ali to smo mi, to je naš mentalitet. Teško se kod nas može šta promijeniti i teško da smo spremni za neku borbu da bude bolje", rekla je Račanovićka. 

Treba istaći da se Ana 2011. godine, pojavila u spotu Enesa Begovića za pjesmu "Lijepa je", a koji je sniman na Vlašiću. Prema pisanju medija, Ana za taj angažman iz prijateljskih razloga nije htjela uzeti honorar te se u prisustvu porodice provela na Vlašiću o svom trošku.



(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.