5.9.2024. 15:03
0
Najavljene izmjene u odvijanju saobraćaja u Sarajevu
Zbog izvođenja radova na postavljanju završnog sloja asfalta, u petak će biti privremeno potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Braće Mulić te u subotu u ulici Bulevar Mimara Sinana i to u periodu od 07.00 do 24.00 sata.

U petak će privremeno biti potpuno obustavljen saobraćaj u ulici Braće Mulić, od A transferzale do ulice Senada Poturka Senčija, od 07.00 do 24.00 sata.

Također će u subotu u ulici Bulevar Mimara Sinana, od raskrsnice sa ulicom Senada Poturka Senčija do raskrsnice sa ulicom Midhata Begića, biti privremeno obustavljen saobraćaj u periodu od 07.00 do 24.00 sati.

U petak i subotu će od 07.00 do 24.00 sati autobuska linija 38 Dobrinja - Ilidža djelimično mijenjati trasu i od okretnice Dobrinja saobraćat će trasom linije 31e Vijećnica - Dobrinja do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija, Olimpijska, Ante Babića i A transferzale, zatim A transferzalom, ulicom Braće Mulić do ulice Kurta Šorka a zatim ustaljenom trasom i istom trasom i iz suprotnog smijera.

Također će u subotu od 07.00 do 24.00 sati trolejbuske linije 103 Dobrinja - Trg Austrije, 107 Dobrinja - Jezero i 108 Otoka - Dobrinja djelimično mijenjati trasu pa će od Dobrinje do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e Vijećnica - Dobrinja a dalje ustaljenom trasom i tako u povratku, saopćeno je iz GRAS-a.

Autobuska linija Otoka - Boljakov Potok će saobraćati skraćeno od 5. do 8. septembra

Autobuska linija 23c Otoka - Boljakov Potok će saobraćati skraćeno u periodu od 5. do 8. septembra ove godine, zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju ulica Safeta Zajke i Smaje Šikala.

Pri kretanju od Otoke prema Boljakovom Potoku završna stanica će biti na privremenom stajalištu na mostu novog kružnog toka.

Nakon što putnici na završnoj stanici napuste vozilo, autobus će se okrenuti na sljedećem kružnom toku prema Briješću, a zatim doći na polazno stajalište ispod mosta novog kružnog toka u Boljakovom Potoku, saopćeno je iz GRAS-a.

(Ajdin B.)

KJKP GRAS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.