6.7.2024. 19:09
0
Bh. teniserka namještala mečeve i dobila brutalnu kaznu: U zamjenu za novac, na mečevima se nije trudila niti davala sve od sebe
Bh. teniserka Jasmina Tinjić dobila je oštru kaznu nakon što je priznala da je učestvovala u namještanju teniskih mečeva.

Jasmina Tinjić (33) suspendovana je iz tenisa na šest godina nakon što je priznala da je 2017. i 2018. godine učestvovala u “osmišljavanju ishoda utakmica, olakšavanju klađenja, primanje novca u zamjenu da ne daje sve od sebe na mečevima i to što nije prijavila kontakt u vezi sa korupcijom”,  saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Ovo je druga kazna za Tinjić, nakon što je dobila zabranu od četiri godine od tamošnjeg teniskog saveza, također zbog namještanja mečeva.

Tinjić je 2013. godine na WTA listi zauzimala 236. mjesto, a kazna koju je dobila trebala bi isteći 2028. godine.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.