6.7.2024. 15:43
0
Aleksandar Vučić odlučuje o sudbini selektora Srbije?
FOTO: fss
Nakon objektivnog neuspjeha i ispadanja u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Njemačkoj, sudbina Dragana Stojkovića Piksija, još uvijek aktuelnog selektora "orlova", činila se zapečaćenom, no Stojković je, čini se, dobio pomoć sa neočekivanog mjesta.

Ranije je bilo poznato kako će predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić održati sastanke sa Draganom Džajićem, predsjednikom Fudbalskog Saveza Srbije i Dragana Stojkovića Piksija.

Sastanci su, kako je saznao Sport Klub, vođeni odvojeno, a Vučić je, čini se, saveznik legendarnog Piksija i želi ga zadržati na poziciji selektora. U konačnici je odlučeno kako će Stojković predati izvještaj na sljedećoj sjednici IO FSS, nakon čega će biti odlučeno o njegovoj sudbini, prenosi N1.

Selektor “orlova” odmah nakon eliminacije u grupnoj fazi, u kojoj je Srbija bila u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, bio je jednom nogom na izlaznim vratima nakon loših rezultata i još lošije igre, no čini se kako su sastanci sa Vučićem uveliko poboljšali poziciju Dragana Stojkovića.

Piksi je nakon susreta sa Vučićem otišao u Pariz, odakle će se vratiti za sedam dana kako bi prezentovao izvještaj sa Eura na sjednici Izvršnog Odbora.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.