6.7.2024. 22:53
0
EURO: Nizozemska nakon pobjede protiv Turske zakazala klasik u polufinalu
Fudbalska reprezentacija Nizozemske preokretom u Berlinu savladala je selekciju Turske u četvrtfinalu EURO-a rezultatom 2:1 i izborila polufinale turnira u kojem će igrati sa reprezentacijom Engleske.

Turska je u Berlinu povela u 35. minuti. Sjajni Guler je zavrnuo sa desne strane, Akaydin bio najviši u skoku i pogodio glavom za vodstvo Turaka.

Nizozemska je malo pokazala i u nastavku, a Turska je mogla riješiti dvojbe oko pobjednika u 56. minuti kada je Guler potegao iz slobodnjaka, ali je stativa bila saveznik Nizozemske.

Tim Ronalda Koemana je poravnao u 71. minuti. Depay je ubacio, a usamljeni i zaboravljeni de Vrij lijepo pogodio glavom.

U 76. minuti Nizozemska je preokrenula. Na prvu je djelovalo da je Gakpo smjestio loptu u mrežu, ali je pogodak naknadno uknjižen kao autogol Merta Muldura.

Turska je preko Celika i Akutrkoglua u 85. minuti  imala dvije velike prilike za poravnanje, ali nizozemski defanzivci briljanto su reagovali.

Imala je Turska priliku za poravnanje u prvoj minuti nadoknade preko Killcsoya, koji je probao glavom, ali je Bart Verbruggen odbranio i pobrinuo se da ovo bude jedini četvrtfinalni duel u kojem se neće igrati produžeci.

Nizozemska će 10. jula u Dortmundu igrati polufinale protiv selekcije Engleske.

Dan ranije u Minhenu igraju Španija i Francuska.

Za Tursku će i dalje polufinale s EURO-a 2008 ostati najbolji rezultat na evropskim prvenstvima.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.