6.8.2024. 18:47
0
Košarkaška reprezentacija Srbije danas je ušla u historiju Olimpijade
U četvrtfinalu olimpijskog košarkaškog turnira u Parizu gledali smo dramatičan četvrtfinalni susret između aktuelnih svjetskih viceprvaka Srba i osvajača bronzane medalje iz Tokija Australaca.

Nakon drame u produžetku, Srbi su slavili rezultatom 95:90 i prošli u polufinale.

Bio je to čudesan povratak Srba jer su Australci u drugoj četvrtini imali vodstvo od čak 24 poena.

Nakon utakmice oglasila se na društvenim mrežama svjetska košarkaška organizacija FIBA te potvrdila da su Srbi napravili nešto dosad neviđeno - najveći preokret na košarkaškom turniru u historiji Olimpijskih igara.


Srbiju je predvodio Nikola Jokić, koji je susret završio s 21 poenom, 14 skokova i osam asistencija, a Bogdan Bogdanović je također bio odličan. Ubacio je 17 poena, od čega je pogodio tri trice iz osam pokušaja. Bogdanović je i šest puta asistirao.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.