11.8.2024. 18:36
0
Amerikanke uzele zlato, Francuska sama sebe pobijedila
Košarkašice SAD-a slavile su u finalu Olimpijskih igara protiv Francuske rezultatom 67:66, te su tako osvojile zlatnu medalju u Parizu.

Sjajan susret je viđen u "Bercy" Areni, a na kraju su Amerikanke uspjele produžiti impresivan niz trijumfa, jer za poraz na Igrama ne znaju od 1992. godine kada su završile kao bronzane. 

Također, to je donijelo Sjedinjenim Američkim Država titulu zemlje s najvećim brojem osvojenih zlatnih medalja. 

Ono što je posebno zanimljivo je to da su Francuskinje na kraju same sebe pobijedile, jer su imale tri napada za neriješeno, odnosno da povedu, ali su bacale loptu "u bunar". U posljednjem napadu su imale šansu da pogode trojku za produžetak, ali je Williams bila nesmotrena i za svega par centimetara pogodila daleku dvojku, što nije bilo dovoljno za produžetak.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.