6.7.2024. 18:55
0
Aktivisti iz Irana postavili palestinsku zastavu na Stari most
FOTO: Stav
Uz povike "Sloboda Palestini" civilni aktivisti iz Irana postavili su ogromnu palestinsku zastavu na Stari most u Mostaru. A u BiH su došli kako bi učestvovali u još jednom tradicionalnom Maršu mira, kojim se obilježava genocid u Srebrenici.

Grupa civilnih, nevladinih aktivista iz Irana posjetila je ovih dana Bosnu i Hercegovinu i učestvovat će u Maršu mira, koji počinje 8. jula, a kojim se obilježava 29. godišnjica genocida u Srebrenici.

Ova je grupa sa sobom donijela veliku palestinsku zastavu, koja je postavljena na Stari most u Mostaru, izazivajući veliku pažnju Mostaraca i brojnih turista.

- Prije tri decenije u cijeloj Bosni i Hercegovini počinjeni su stravični zločini, a posebno u Srebrenici, gdje je počinjen zločin genocida. Nažalost, danas gledamo da se to isto ponavlja u Gazi, i to pred našim očima.

Naš cilj je da pokažemo solidarnost sa žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini, a isto tako da dignemo svoj glas protiv brojnih ratnih zločina koji je danas čine u Gazi, a koji su već dokumentirani. Dokazi su u posjedu Međunarodnog krivičnog suda i Međunarodnog suda pravde.

Svjetske organizacije, međunarodna tijela, nažalost, nisu sposobni zaustaviti genocid u Gazi. Ista je situacija bila i sa narodom Bosne prije tri decenije. Zato moramo pokazati solidarnost i sa Bošnjacima i sa Palestincima - rekao je ovo za Stav Sarbaz Rezvi, nevladin aktivist iz Irana, koji se odlučio na ovaj način usprotiviti ratnim zločinima i genocidu kojima su prije trideset godina bili izloženi Bošnjaci, a danas su žrtve Palestinci.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.