12.7.2024. 8:42
0
Orban posjetio Trumpa: Raspravljali smo kako do mira, on će to riješiti
Mađarski premijer Viktor Orban posjetio je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago u američkoj saveznoj državi Floridi.

"Mirovna misija 5.0. Bila je čast susresti predsjednika Donalda Trumpa danas u Mar-a-Lagu. Raspravljali smo kako doći do mira. Dobra vijest dana: On će to riješiti!", objavio je Orban na društvenoj mreži X uz fotografiju s Trumpom.


Podsjetimo, Mađarska je nedavno preuzela rotirajuće predsjedništvo Evropskom unijom, a Orban je otad otputovao u Kijev, Moskvu i Peking, gdje je s Volodimirom Zelenskim, Vladimirom Putinom i kineskim čelnicima, kako tvrdi, razgovarao o okončanju rata u Ukrajini. Nakon toga bio je i na summitu NATO-a u Washingtonu, koji je završio sinoć.

Njegova putovanja razbjesnila su čelnike Evropske unije, koji kažu kako Orban ne nastupa kao evropski čelnik, nego mađarski premijer, odnosno ne predstavlja EU prilikom razgovora s ruskim predsjednikom Putinom, koji je prije dvije i pol godine naredio ruskoj vojsci da napadne Ukrajinu i izazvao najveći rat u Evropi od kraja Drugog svjetskog rata.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.