5.8.2024. 9:41
0
SIPA pretresa apartmane na Bjelašnici koji su predmet istrage
FOTO: ILUSTRACIJA
Policijski službenici SIPA-e od jutros provode akciju "Incitat" u sklopu koje se vrše pretresi na najmanje 12 lokacija u Kantonu Sarajevo. SIPA je trenutno i na Bjelašnici gdje se pretresaju apartmani koji su predmet istrage.

Naime, riječ je o aparthotelu Aroma u kojima su pretresi zbog toga što je suština ovih pretresa zloupotreba državnog zemljišta na području Babinog dijela na Bjelašnici, a koja je pod privremenom zabranom raspolaganja.

Tačnije, osumnjičeni u ovoj akciji se terete da su prodavali, odnosno, kupovali državnu imovinu na ovom području.

Osim na Bjelašnici, SIPA pretresa i Općinu Trnovo jer je osumnjičen načelnik Ibro Berilo, zatim su i u preduzeću “LOK-PIL” čiji je direktor Adis Mulaosmanović također predmet istrage.

Pored njih osumnjičena je i Nađa Milišić, službenica Općine Trnovo i bliska saradnica načelnika Ibre Berila, a kod koje su u garaži pronađeni urbanistički planovi.

Prema našim saznanjima, osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma.

SIPA je i na KCUS-u budući da je tu prije nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja hospitalizovan Ibro Berilo.

Iz Tužilaštva KS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.