5.8.2024. 22:00
1
Dino Konaković: Kada god Vulinu bude trebao moj potpis za ulazak u BiH, neće ga dobiti
Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu danas nije dozvoljen ulazak helikopterom u BiH, prvi je objavio portal "Avaza".

On se trebao pojaviti u Prebilovcima kod Čapljine, na obilježavanju stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Nakon što mu nije dozvoljan ulazak u BiH, oglasio se i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, u izjavi za Dnevni Avaz:

- Kasno su u petak popodne poslali dopis suprotno našim procedurama koje kažu da se 48 sati ranije mora najavljivati dolazak ovakvih delegacija. To je stiglo kad su ljudi otišli kućama poslije radnog vremena. Možda smo i mogli uložiti napor da se danas te stvari poprave međutim, pošto je riječ o Vulinu, čovjeku koji je dokazani remetilački faktor na ovim prostorima , čovjeku koji je javno stipendirao dvije studentice koja veličaju ratne zločince, čovjeku koji svakodnevno ruši i napada suverenitet BiH, nisam našao za shodno niti ću ikada da potpišem - rekao je Konaković za "Avaz".

Dodao je da nikada neće kršiti zakone i procedure svoje zemlje.

- Njemu sigurnosne agencije nisu zabranile ulazak u BiH, on je u BiH mogao ući kopnenim putem, ali bilo kada i bile gdje njemu bude potreban moj potpis ili moja saglasnost da u BiH ne uđe, sve dok ne promijeni odnos prema BiH i ne počne respektovat, a pogotovo ovaj segment ratnih zločina nikada od mene takav potpis neće dobiti. Da imam mogućnost da mu zabranim, ja bih mu zabranio ulazak. Pošto nemam mogućnost da mu zabranim, tamo gdje mu je potrebna moja saglasnost, nikada je neće dobiti dok ne promijeni svoj odnos prema mojoj domovini, - zaključio je Konaković za "Avaz".

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.