21.10.2024. 20:40
0
Sabit Hadžić dobio spomenik na Ilidži
Legendarni bh. košarkaš i trener Sabit Hadžić je dobio statuu na Ilidži, te se nalazi u blizini dvorane koja po njemu nosi i ime.

Autor spomenika velikog bh. košarkašu je bh. skulptor Adis Elias Fejzić.

- Vrlo emotivan dan za mene i porodicu, moju sestru koja nije mogla biti danas ovdje s nama. Vrlo sam uzbuđen, iako ne djeluje možda. Općina Ilidža je kontaktirala mene, ja živim u Italiji zajedno sa porodicom. Kontaktirali su nas prije godinu dana o ideji, vrlo mi je drago da su došli na ovu iedju i vrlo lijep gest Općine Ilidža što je ovo uradila za nas - kazao je sin rahmetli Sabita Hadžića, a danas košarkaš Damir Hadžić.

Podsjećamo, Hadžić je sredinom februara 2018. godine doživi moždani udar i bio je prebačen u bolnicu u Antaliji, gdje je bio u induciranoj komi. Nažalost, preminuo je 3. marta 2018. godine.

Legendarni košarkaš je bio član startne petorke Bosne koja se 1979. godine popela na tron Evrope, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije 1984. godine osvojio bronzanu medalju. 

U trenerskoj karijeri je vodio brojne klubove. Selektor državnog tima Bosne i Hercegovine bio je u dva navrata, vodio je najbolju bh. reprezentaciju na četiri Eurobasketa i u tom je segmentu rekorder.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.