5.8.2024. 11:12
0
U prodaji ulaznice za Sarajevo Sevdah Soiree
U završnoj fazi su pripreme za drugi po redu festival sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree”, jedinstveni događaj koji za cilj ima očuvanje sevdalinke kao važne nematerijalne kulturne baštine.

Kako navode organizatori, U.G. ZUP Baščaršija i SDC, ove godine publika će, u prelijepom ambijentu nacionalnog spomenika Žuta tabija, moći uživati u pet koncerata na kojima će se čuti izvorne ali i moderne izvedbe tradicionalne bh. narodne pjesme.

“Festival će otvoriti Hanka Paldum, 17. augusta, s početkom u 20.30 sati, dok će u istom terminu narednih večeri svoje interpretacije sevdalinke publici predstaviti: Alma Subašić (18. august), Amira Medunjanin (20. august), Jusuf Brkića i Zanin Berbić (22. august), te Eldin Huseinbegović (23. august)”, navode organizatori.

Cijena ulaznica

U prodaji su karte za svih pet koncerata, a osim direktno na Žutoj tabiji ili na Vilsonovom šetalištu u okviru manifestacije Ljeto na Vilsu, moguće ih je kupiti i putem online platforme kupikartu.ba po cijeni od 50 KM (koncerti Hanke Paldum i Amire Medunjanin), 30 KM (koncert Eldina Huseinbegovića), te 10 KM (koncert Alme Subašić te Jusufa Brkića i Zanin Berbića).

Svaki nastup trajat će minimalno 90 minuta, dok će očekivano dobru atmosferu organizatori osigurati publici širom svijeta putem live prenosa na svojim zvaničnim komunikacijskim platformama.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.