7.8.2024. 12:49
0
Novo pojačanje na Grbavici: Martin Mirčevski potpisao za Željezničar
Bivši igrač TSC-a, Martin Mirčevski (27), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Martin Mirčevski je rođen 11. februara 1997. godine u Bitoli. Ponikao je u Pelisteru, potom je igrao za Pobedu Prilep i Belasicu prije prelaska u Trepcu. Uslijedio je povratak u Belasicu, a u sezoni 2020/2021 postigao je osam golova i dodao tri asistencije u dresu Vardara.

Zatim prelazi u Akademiju Pandev u kojoj je odigrao sjajnu polusezonu, na 18 utakmica postigao je 16 golova i dodao četiri asistencije. U januaru 2022. godine prelazi u TSC čiji je član bio do ljeta ove godine.

Mirčevski igra na pozicijama prednjeg veznog, krila i polušpica. Igrao je za sve mlađe selekcije Sj. Makedonije, a upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.