20.8.2024. 19:31
0
Travnik nakon preokreta savladao rezerviste Želje
Prijateljski meč danas su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica odigrali FK Željeznićar i NK Travnik.

Plavi su upisali dvije pobjede u nizu, a šansu su danas dobili igrači sa manjom minutažom na startu sezone, te juniori. Travnik nije igrao prvo kolo nove sezone Prve lige FBiH jer BFK Simm Bau nije doputovao u Travnik, a današnji meč završen je pobjedom gostiju 2:1.

Šef struke Željezničara Denis Ćorić sa strane je posmatrao meč i sigurno nije nikako mogao biti zadovoljan mnogim igračima koji bi trebali da 'kucaju' na vrata prvog tima.

Željezničar je poveo nakon prekida pred sami kraj prvog dijela preko Farisa Zubanovića, da bi Travnik u drugom dijelu stigao do pobjede preokretom, tačnije golovima Baltića i Kolende.

Gosti su bili motiviraniji, te imaju razloga za zadovoljstvo i sigurno će im pobjeda dobro doći za samopouzdanje.

Kod Željezničara od prve minute su igrali: Abdulahović, Odinaka, Šemdin, Mahmić, Šabić, H. Karić, Đorić, Laušević, Mirčevski, Zeničanin, Zubanović. U drugom dijelu su još igrali: Trapara, Babić, Hodžić, Babaluk, Kolić, B. Karić, Mešić, Fočo.

Travnik je meč započeo u sastavu: Mujezinović, Piljug, Bajo, Baltić, Fazlić, Karalić, Duraković, Vujica, Gasal, Marković, Đelilbašić. Još su igrali: Konjarić, Alagić, Žuljević, Bandić i Kolenda.

Željezničar u prvenstvu za vikend gostuje tuzlanskoj Slobodi, dok će Travnik u okviru Prve lige FBiH u goste Gradini iz Srebrenika.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.