25.8.2024. 21:14
0
Show Chelseaja na gostovanju: Hat-trick Maduekea u golovima i hat-trick u asistencijama Palmera
Nakon uvodnog poraza na Stamford Bridgeu od aktuelnog prvaka, Man. Cityja, Chelsea je danas u gostima, u 2. kolu engleske Premier lige, razbio Wolverhampton sa 6:2.

Već u 2. minuti Nicolas Jackson je načeo mrežu udarcem glavom, ali do 27. minute je sve bilo poravnato nakon žestokih napada Wolvesa, koji su rezultirali golom Matheusa Cunhe. 

Uspio je Chelsea još jednom doći u prvom dijelu do vodstva. U 45. minuti je Cole Palmer sjajnim lobom matirao golmana domaćina, ali je Strand Larsen ponovo uspio poravnati u posljednjim sekundama prvog dijela. 

Međutim, početak drugog dijela donio je i novu, bolju igru Chelseaja, a onda je uslijedio pravi show. 

Od 49. do 63. minute postigli su tri gola, sve na isti način, a i glavni likovi su bili isti. Palmer protrči po sredini, pronađe Maduekea koji postiže pogodak. Tako je Palmer meč završio s tri asistencije i golom, dok je Madueke upisao hat-trick.

Do kraja, proradila je i portugalska konekcija. U 80. minuti je Pedro Neto protrčao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu u sredinu na koju je natrčao novi-stari član Plavaca, Joao Felix, i potvrdio pobjedu londonskog kluba.

Inače, u drugom meču koji se igrao u ovom terminu nije bilo pobjednika u duelu Bournemoutha i Newcastle Uniteda.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.