6.8.2024. 21:10
0
Selektor Australije podnio ostavku nakon poraza od Srbije
Poraz od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara imao je za posljedicu odlazak selektora Briana Goorjiana pa će košarkaška reprezentacija Australije morati da traži novog šega stručnog štaba.

Imali su “kenguri” čak 24 poena prednosti protiv Srbije, ali Patty Mills i saigrači nisu uspjeli da meč riješe u svoju korist.

Nakon ove partije selektor Goorjian je odlučio da se povuče sa pozicije selektora.

Goorjian ima 71 godinu i 2020. godine se vratio na klupu Australije sa kojom je osvojio bronzu u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Potom je u Manili ekipa zauzela desetu poziciju, a sada su nakon produžetaka poraženi od Srbije u utakmici četvrtfinala

Prethodno je Goorjian vodio Australiju od 2001. do 2009. godine i bio na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i u Pekingu 2008. godine.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.