7.8.2024. 16:54
0
Olimpijske igre: Vaterpolisti Srbije u polufinalu nakon velike drame u finišu
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pošto je u četvrtfinalu danas porazila Grćku sa 12:11.

Prva četvrtina prošla je u potpunom egalu a u drugoj su "delfini" za gol bili bolji od rivala (6:5). Igrali su izabranici Uroša Stevanovića dobro u napadu ali i u odbrani gdje je na visini zadatka bio golman Radoslav Filipović.

Grci su iz trećeg peterca došli do izjednačenja a nakon toga i poveli sa 7:6. "Delfinima" je u narednom napadu poništen gol ali nisu klonuli duhom već su se odbranili iako u imali igrača manje.

Dušan Mandić je vratio rezultat u egal (7:7) ali Dimitrios Skupakis je novu situaciju sa igračem više pretvorio u vođstvo Grka.

Viktor Rašović je uzvratio za 8:8, Grci su tražili da se pregleda snimak ali nakon VAR-a do poništenja gola nije došlo.

Ipak sjajno odigranu treću četvrtinu "helena" golom za vođstvo  9:8 pretvorio je Skupakis. Na startu posljednjeg perioda igre Srbija je dobila prednost igrača više a Viktor Rašović je izjednačio na 9:9.

Deseti gol Grka za 10:9 bio je djelo Nikolasa Kilasa ali istom mjerom mu je uzvratio Nemanja Vico za novo izjednačenje.

Uslijedio je period od nekoliko napada na obje strane u kojima nije bilo pogodaka a onda je sjevnuo šut Mandića za 11:10. Šest sekundi prije kraja "delfini" su imali rezultat koji ih vodi dalje a onda je Vlahopulos pogodio za 11:11 ali drami nije bio kraj.

Dvije sekunde prije kraja Nikola Jakšić je šokirao cijelu dvoranu golom vrijednim polufinala u kojem će igrati sa pobjednikom duela SAD i Australije

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.