21.10.2024. 22:09
1
Albanka ubila brata (21) i sestru (19) u blizini Dubrovnika: Osuđena na tek četiri godine zatvora
Državno tužilaštvo Hrvatske podnijelo je žalbu na presudu Županijskog suda u Dubrovniku kojom je 29-godišnja Albanka, Klevisa Imeri, osuđena na četiri godine zatvora zbog tragične nesreće koja se dogodila u aprilu ove godine. Tužilaštvo traži strožiju kaznu.

Prema presudi, Imeri je 9. aprila 2024. godine oko 20:30 sati upravljala automobilom BMW XM u pravcu Dubrovnika kada je počela preticati vozilo ispred sebe. Nažalost, nije provjerila sigurnost manevra, što je rezultiralo sudarom s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera, u kojem su poginuli 21-godišnji brat i 19-godišnja sestra.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, s obzirom na to da Državno tužilaštvo smatra da je izrečena kazna preblaga s obzirom na težinu i posljedice krivičnog djela koje je dovelo do smrti dviju mladih osoba. U žalbi je predloženo da se optuženoj izrekne stroža kazna.

Nakon nepravosnažne presude, pritvor optužene je produžen, budući da je riječ o stranoj državljanki koja bi mogla pobjeći iz Hrvatske, javlja “24Sedam”.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.