21.10.2024. 20:58
0
Vučić: Putinu sam rekao da bih teško došao i da nemam važne posjete
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da nije prihvatio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina o posjeti Rusiji za vrijeme održavanja BRICS-a od 22. do 24. oktobra.

Vučić je rekao da je razgovarao sa Putinom, te da je to jedini razlog zašto nije želio saopćiti dok ne kaže onome od koga je dobio poziv.

- To je izraz odgovornosti. Imali smo sadržajan razgovor. Razgovarali smo o proslavi oslobođenja Beograda, kao i o gasnom aranžmanu i očekujem da krenemo u razgovor o dugoročnom aranžmanu. Istog sekunda kada sam dobio poziv predsjednika Putina, rekao sam ruskom ambasadoru da imam dogovoreno sa Tuskom. Rekao sam Putinu i da nema ovih posjeta, bilo bi mi teško da dođem iz različitih razloga - kazao je Vučić.

Kazao je da će četiri ministra predstavljati Srbiju na samitu BRICS u Kazanju.

- Putinu sam rekao da bi mi bilo teško da dođem i da nema posjeta visokih zvanica koje nas očekuju i da vjerujem da to razumije - rekao je Vučić.

Kabinet predsjednika Srbije je saopćio ranije da će Vučić sutra započeti radnu posjetu Slovačkoj. Tokom trajanja radne posjete će učestvovati na trilateralnom samitu koji se održava u Komarnu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.