5.8.2024. 16:08
0
Musk doljeva "ulje na vatru": Građanski rat u Velikoj Britaniji je neizbježan
Elon Musk, vlasnik platforme društvenih medija X/Twitter, tvrdi da je građanski rat "neizbježan" u Velikoj Britaniji dok džepovi nasilnih nereda nastavljaju izbijati širom zemlje.

Očekuje se da će premijer Street održati hitni sastanak u ponedjeljak nakon što su "nasilnici" pokušali upasti u hotele u kojima su smješteni tražioci azila šestog dana eskalacije nereda.

Društveni mediji odigrali su ulogu u raspirivanju nasilja koje je stavljeno u centar pažnje.

Prošle sedmice Musk je razgovarao s desničarskim aktivistom Tomijem Robinsonom na Twitteru, nekoliko sati nakon što je premijer upozorio da društveni mediji "snose odgovornost" za borbu protiv dezinformacija koje su izazvale nered u dijelovima Velike Britanije.


Musk je s dva uzvičnika odgovorio na objavu Robinsona - pravog imena Stefen Jaksli-Lennon - koji je komentarisao premijerov odgovor na nerede nakon napada nožem u Southportu, prenosi "TheLondonEconomic".

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.