1.10.2024. 8:14
1
Amerika upozorila Iran: “Ozbiljnim posljedice” u slučaju udara na Izrael
FOTO: AP
Američki ministar odbrane Lloyd Austin razgovarao je sinoć s izraelskim ministrom odbrane Yoavom Gallantom, saopćilo je američko ministarstvo odbrane.

Kako stoji u saopćenju, složili su se oko “nužnosti demontiranja napadačke infrastrukture” duž granice kako bi se osiguralo da libanski Hezbollah ne može izvesti napade na sjeverne izraelske zajednice, poput onog lanjskog 7. oktobra.

Austin je ponovio da je potrebno diplomatsko rješenje kako bi se osiguralo da se civili mogu sigurno vratiti u svoje domove s obje strane granice, prenosi index.

Obje su strane također upozorile na “ozbiljne posljedice” za Iran ako pokuša pokrenuti direktni vojni napad na Izrael.

Podsjetimo, Izrael je potvrdio da je započeo kopnenu invaziju na Liban.

Oko 95 osoba je ubijeno, a 172 osobe su povrijeđene jučer u izraelskim zračnim napadima širom Libana, objavilo je libansko ministarstvo zdravlja u najnovijem izvještaju.

Zvaničnici kažu da je više od 1.000 ljudi u Libanu ubijeno u posljednje dvije sedmice, dok bi do milion sada moglo biti raseljeno.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.