2.10.2024. 22:30
0
Napravili su kobnu grešku i pali u zasjedu: Ovo su fotografije izraelskih specijalaca koji su danas stradali u okršaju sa Hezbollahom
Gotovo cijeli dan se spekuliralo o broju poginulih izraelskih vojnika tokom današnje akcije u južnom Libanu. Večeras je izraelska vojska objavila saopštenje u kojem su naveli da je u kopnenoj invaziji na Liban stradalo osam izraelskih vojnika.

Izraelska vojska objavila je imena i fotografije poginulih u okršaju sa Hezbollahom:

- 23-godišnji kapetan Harel Etinger, zapovjednik tima u elitnoj jedinici komandosa Egoz
- 23-godišnji kapetan Itai Ariel Giat iz Jedinice borbene inženjerije Yahalom
- 22-godišnji narednik prve klase Noam Barzilay iz elitne jedinice komandosa Egoz
- 21-godišnji narednik prve klase Or Mantzur iz elitne jedinice komandosa Egoz
- 21-godišnji narednik prve klase Nazar Itkin iz elitne jedinice komandosa Egoz
- 21-godišnji stožerni narednik Almken Terefe iz izviđačke jedinice brigade Golani
- 21-godišnji stožerni narednik Ido Broyer iz izviđačke jedinice brigade Golani

alt

Svi komandosi su iz Egoza, elitne izraelske jedinice obučene za urbane borbe. Ubijeni su tokom borbe s vojnicima Hezbolaha u južnom libanskom selu nakon što su upali u zasjedu. Tamo je ubijen i komandant Eitan Itzhak Oster, čija je smrt ranije objavljena. U istom incidentu teško su ranjeni još jedan oficir i četiri vojnika.

Dvojica vojnika izvidničke jedinice Golani poginula su u odvojenom incidentu, u kojem je još jedan vojnik teško ranjen. U trećem incidentu teško je ranjen bolničar 51. bojne brigade Golani. Tokom kopnenih operacija u Libanonu danas je ubijeno ukupno osam vojnika.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.