3.10.2024. 13:09
0
Devet poginulih u izraelskim zračnim napadima na Bejrut: Izrael optužen da je u napadu koristio oružje s bijelim fosforom
FOTO: AP
Libansko ministarstvo zdravstva je u ažuriranoj objavi navelo da je u izraelskim zračnim napadima na centralni Bejrut, u južnom predgrađu Dahiyeh, ubijeno devet osoba.

Dodaje da je u napadu ranjeno 14 osoba.

Smrtonosni izraelski napad na zgradu u okrugu Bashoura, u blizini parlamenta, bio je najbliži centru Bejruta od početka prošlosedmičnog bombardovanju.

Stanovnici su prijavili da se nakon napada širio miris sličan sumporu, a libanska državna Nacionalna novinska agencija optužila je Izrael za korištenje fosfornih bombi, bez pružanja dokaza. Izraelska vojska još uvijek nije komentarisala ove navode.

Ranije su organizacije za ljudska prava optuživale Izrael za korištenje zapaljivih granata s bijelim fosforom u napadima na gradove i sela u južnom Libanu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.