6.8.2024. 10:39
0
Uragan Debby izbacio na Florida Keysu kokain vrijedan više od milion dolara
Uragan Debby donio je Floridi više od snažnih vjetrova i olujnih udara jer su paketi kokaina vrijedni više od milion dolara također stigli na kopno, saopćili su zvaničnici, obilježavajući najnoviji u nizu nedavnih otkrića droge duž obala Floride, piše CBS News.

Uragan Debby, koji je stigao na Floridu kao uragan 1. kategorije, ali je u međuvremenu degradiran u tropsku oluju, izbacio je drogu na obalu Florida Keysa, napisao je na društvenim mrežama vršitelj dužnosti šefa obalne straže američke granične službe, agent Samuel Briggs II.

- Uragan Debby izbacio je 25 paketa kokaina na plažu u Florida Keysu - napisao je Briggs, objavivši fotografije paketa.

U paketima su bila 32 kilograma kokaina. Briggs je dodao kako je drogu, čija je ulična vrijednost veća od milion dolara, pronašao slučajni prolaznik koji je kontaktirao vlasti.

Dosta su česti pronalasci kokaina na obali ili blizu obale Floride, savezne države koja nije daleko od karipskih tranzitnih čvorišta za krijumčarenje droge iz Južne Amerike u SAD i Evropu.

Tako su stanovnici ove savezne države u junu ove godine pronašli oko 30 kilograma kokaina kako pluta u okeanu uz obalu Florida Keysa.

Ranije tog mjeseca ronioci su pronašli 25 kilograma kokaina na oko 30 metara dubine kod Key Westa, piše CBS News.

Već sljedećeg dana, ista količina sumnjivog kokaina pronađena je na obali otoka Dauphin u Alabami.

U maju je posjetilac plaže pronašao kokain u vrijednosti od oko milion dolara, koji je bio izbačen na obalu Florida Keysa, objavio je CBS News Miami.

Tokom 2023. godine, paketi kokaina u vrijednosti od preko 100.000 dolara isplivali su na nekoliko plaža na Floridi.

Također prošle godine, gradonačelnica Tampe Jane Castor, tokom pecanja sa svojom porodicom, izvukla je oko 35 kila kokaina.

U 2019. godini, cigle kokaina otkrivene su na dvije plaže nakon što je uragan Dorian pogodio obalu Floride.

(Erna H.) 

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.